Ζήστε την δική σας μοναδική εμπειρία
στο "Λιμανάκι"
 
Κοντινές Εκδρομές

Highslide JS Μεγαλοχώρι - Παλαιόκαστρο ...

Από το Βαθύ μπορείτε να ανέβετε στο Μεγαλοχώρι. Από το Μεγαλοχώρι ξεκινά μικρός κατηφορικός πλακόστρωτος δρόμος αριστερά του οικισμού. Οδηγεί μέσα από ελιές και συκιές, στο Παλαιόκαστρο (ακρόπολη) των αρχαίων Μεθάνων με τα καλοδιατηρημένα από ηφαιστειακό πέτρωμα τείχη, που χρονολογούνται από το 4ο π.X. αιώνα, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται και το ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου του 15ου αιώνα.

Καμένη Χώρα - Ηφαίστειο ...

Πάνω από το Βαθύ ο δρόμος οδηγεί μέσα από πευκοδάσος σε ένα εντυπωσιακό τοπίο όπου βρίσκεται το χωριό Καμένη Χώρα. Τα λευκά σπιτάκια κρύβονται, ενώ κάποια άλλα ακουμπούν στους μαύρους όγκους της λάβας που βρίσκονται στη βάση του ηφαιστειακού κώνου. Ο δρόμος συνεχίζει ασφάλτινος και μετά το χωριό, ώσπου διακριτικές πινακίδες στο τέλος του, δείχνουν το μονοπάτι που οδηγεί στο κώνο του ηφαιστείου που εξερράγη το 273 π.X. και που περιέγραψε ο περιηγητής Παυσανίας.

 Μέθανα ...

Το Βαθύ απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Μέθανα, μια παραθαλάσσια τουριστική και αναβαθμισμένη λουτρόπολη με - εκτός των άλλων - ελκυστικά προγράμματα "spa - μασάζ" και ανανέωσης.

 Αρχαία Τροιζίνα - Διαβολογέφυρο - Αρχαίοι Τάφοι Μαγούλας ...

Σε 15 με 20 λεπτά, με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Τροιζίνα με το γραφικό Διαβολογέφυρο και στη συνέχεια τους Αρχαίους Τάφους της Μαγούλας.

 Γαλατάς - Πόρος - Αλυκή - Λεμονοδάσος ...

Μετά από διαδρομή περίπου μισής ώρα με το αυτοκίνητό σας, φτάνετε στο Γαλατά. Μπορείτε να περάσετε απέναντι στον Πόρο με βαρκούλα ή με το μικρό ferry boat ή να συνεχίσετε για το Λεμονοδάσος και την παραλία της Αλυκής.

 Ύδρα ...

Συνεχίζοντας την προηγούμενη διαδρομή Γαλατάς - Λεμονοδάσος, φθάνετε στο Μετόχι, που βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα, περίπου σε μια ώρα και ένα τέταρτο. Μπορείτε να περάσετε απέναντι στην Ύδρα σε 10 λεπτά με θαλάσσιο ταξί ή με το σκάφος "Freedom" που εκτελεί τα τοπικά δρομολόγια.

 Επίδαυρος ...

Η Επίδαυρος απέχει περίπου 40 λεπτά από το Βαθύ με το αυτοκίνητό σας, για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια από τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου που γίνονται το καλοκαίρι, συνήθως Παρασκευή - Σάββατο ή Κυριακή.

 Πόρτο Χέλι - Κόστα - Ερμιόνη - Σπέτσες ...

Επιστρέφοντας προς την Αθήνα από τον παραλιακό δρόμο, μισή ώρα μετά το Βαθύ, συναντάμε τη διασταύρωση που πηγαίνει δεξιά για την Αθήνα και αριστερά για τις Σπέτσες. Μετά από συνολική διαδρομή περίπου 2 ωρών από το Βαθύ, φθάνετε στο Πόρτο Χέλι. Αριστερά πηγαίνετε για την Ερμιόνη και ευθεία στην Κόστα. Από την Κόστα περνάτε απέναντι στις Σπέτσες με θαλάσσιο ταξί ή με καϊκι σε 10 περίπου λεπτά.