Ζήστε την δική σας μοναδική εμπειρία
στο "Λιμανάκι"
 
Το Βαθύ

Highslide JSΤο Βαθύ είναι ένα μικρό παραλιακό μέρος, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου των Μεθάνων.

Βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, απέναντι από την Καλλονή Τροιζινίας, κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο των Μεθάνων της Καμένης.

Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει.

Το λιμανάκι του είναι καλά προστατευμένο από τους καιρούς και αποτελεί τόπο ελλιμενισμού για κότερα, ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.

Στην προβλήτα του λιμανιού θα δει ο επισκέπτης ψαρόβαρκες και ψαροκάϊκα μιας και το Βαθύ είναι γνωστό "ψαροχώρι", στο οποίο θα βρείτε πραγματικά φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες.

Γύρω από το λιμανάκι είναι κτισμένα τα σπίτια του χωριού, τα καταλύμματα και οι γραφικές ταβέρνες, με τα ελαιόδεντρα να συμπληρώνουν το τοπίο φθάνοντας μέχρι τη θάλασσα.

Στις γύρω πλαγιές υπάρχουν μικροί αμπελώνες και λίγα οπωροφόρα δένδρα.

Όμορφοι, γραφικοί φανοστάτες φωτίζουν το δρόμο και την παραλία, διευκολύνοντας να απολαύσετε την νυχτερινή σας βόλτα δίπλα στο κύμα.

Θαυμάσιο είναι το ηλιοβασίλεμα στο Βαθύ, με τον ήλιο να δύει πίσω από τα βουνά της Κοιμωμένης, βάφοντας τον ουρανό και τη θάλασσα με πορφυροκίτρινα χρώματα και προτρέποντας τον επισκέπτη για μπάνιο στα ήρεμα και πεντακάθαρα νερά της περιοχής.

Όλα τα κολπάκια που σχηματίζονται από το Βαθύ μέχρι την Κρασοπαναγιά προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, αλλά και για ψάρεμα με καλάμι ή πετονιά από τα βράχια της ακτής.

Από το Βαθύ μπορείτε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο στην Καμένη. Η ανάβαση μέχρι τον κρατήρα είναι εύκολη και η θέα από ψηλά φανταστική.

Το Βαθύ απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Μέθανα, μισή ώρα από τον Πόρο και 40 λεπτά από την Επίδαυρο.

Στο Βαθύ ελλιμενίζονται πολλά σκάφη όσων θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και να την συνδυάσουν με μπάνιο σε απάνεμες και μοναχικές παραλίες και φαγητό με πολύ καλό φρέσκο ψάρι.

Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε και να σας προσφέρουμε
μοναδικές διακοπές στο γραφικό Βαθύ