ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΑ
ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
 
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
       

Μέθανα - Πόρος με το αυτοκίνητό σας ή με το ferry boat: Με το αυτοκίνητό σας σε 20 περίπου λεπτά φθάνετε στο Γαλατά και περνάτε απέναντι στον Πόρο σε 5 λεπτά με τα μικρά ferry boat, τα οποία έχουν συνεχή δρομολόγια (στις ολόκληρες και στις μισές ώρες).

Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε σε 20 λεπτά να επισκεφθείτε τον Πόρο με το ferry boat που έρχεται από τον Πειραιά και συνεχίζει μετά τα Μέθανα στον Πόρο (πρέπει να ελεγξετε τα δρομολόγια επιστροφής στα Μέθανα, διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψετε με ταξί).

Μέθανα - Υδρα - Ερμιόνη - Κόστα - Σπέτσες ή Πόρτο Χέλι με το αυτοκίνητό σας: Από τα Μέθανα, σε 20 περίπου λεπτά, φθάνετε στο Γαλατά με το αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια σε 45 περίπου λεπτά, μετά το Γαλατά και το Λεμονοδάσος, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, φθάνετε στο Μετόχι, μια παραλία απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, καθώς και φυλασσόμενο parking. Από το Μετόχι μπορείτε να περάσετε απέναντι στην Ύδρα με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά, ανά μισή ώρα, από τα σκάφη του "FREEDOM" μέσα σε 20 λεπτά, ή να καλέσετε κάποιο θαλάσσιο ταξί.

Συνεχίζοντας, περίπου 30 λεπτά μετά το Μετόχι, φθάνετε στην Ερμιόνη. Αν πάλι θέλετε, συνεχίζετε και φτάνετε στην Κόστα που βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες, σε 20 περίπου λεπτά από την Ερμιόνη. Στην Κόστα υπάρχει ελεύθερος δρόμος και μεγάλο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε με καϊκάκι ή με θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες, σε 10 λεπτά. Από την Κόστα μπορείτε συνεχίζοντας να φθάσετε και στο Πόρτο Χέλι σε 10 λεπτά.

Μέθανα - Πόρος - Υδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι με flying dolphin: Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να πάτε από τα Μέθανα στον Πόρο χρησιμοποιώντας ταξί μέχρι το Γαλατά (20 περίπου λεπτά) και στη συνέχεια να περάσετε απέναντι στον Πόρο με βαρκάκι (σε 5 λεπτά). Από τον Πόρο πηγαίνετε στην Ύδρα, στην Ερμιόνη, στις Σπέτσες ή στο Πόρτο Χέλι με το flying dolphin. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια μέσα στην ημέρα για να πάτε και να επιστρέψετε. Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι το τέλος είναι περίπου 75 λεπτά και το καλοκαίρι το πρώτο δρομολόγιο είναι στις 9 το πρωί (Πρέπει να εξετάσετε αν το δρομολόγιο αυτό περνά από την Ερμιόνη ή πηγαίνει κατευθείαν Υδρα, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι).

Πόρος - Ύδρα 30', Υδρα - Ερμιόνη 20', Ερμιόνη - Σπέτσες 20' & Σπέτσες - Πόρτο Χέλι 10'

Μέθανα - Αίγινα - Αγκίστρι: Από τα Μέθανα μπορείτε να πάρετε το ferry boat που πηγαίνει στον Πειραιά και το οποίο περνά από την Αίγινα. Στην Αίγινα φθάνετε μετά από ταξίδι που διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Τα δρομολόγια εκτελεί η Κοινοπραξία Ε/Γ - Ο/Γ Πλοίων Σαρωνικού (2298093054, 6970311675).

Από την Αίγινα υπάρχει ανταπόκριση για το Αγκίστρι ή με ferry boat ή με flying dolphin ή με τοπικό δρομολόγιο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στα 20 λεπτά με ferry boat και με το τοπικό δρομολόγιο ή 10 λεπτά με το flying dolphin. Αν θέλετε να επιστρέψετε την ίδια ημέρα, πρέπει προηγουμένως να ελέγξετε αν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής.