Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
       

Η Λουτρόπολη των Μεθάνων είναι μια παραθεριστική περιοχή που η εικόνα της έχει χαθεί από τις περισσότερες τουριστικές περιοχές εδώ και χρόνια. Είναι ένας ρομαντικός προορισμός, κυρίως οικογενειακού και εναλλακτικού τουρισμού, στον οποίο κυριαρχεί η απλότητα, η επαφή με τη φύση και οι πεντακάθαρες παραλίες. Είναι μια περιοχή από την οποία λείπει το έντονο τουριστικό περιβάλλον, αλλά είναι ιδανική για αυτούς που αναζητούν πραγματική ξεκούραση, ηρεμία και την επιθυμία να εξερευνήσουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή και να ανακαλύψουν τις πραγματικές ομορφιές της.

Η Λουτρόπολη των Μεθάνων ξεκινά από το κατάφυτο νησάκι των Αγ. Αναργύρων και συνεχίζει με τον όμορφο παραλιακό δρόμο, πάνω στον οποίο βρίσκονται όλα τα μαγαζιά και τα καταλύμματα.

Το νησάκι των Αγίων Αναργύρων είναι μία μικρή χερσόνησος στην είσοδο της πόλης, απέναντι από τη Βρωμολίμνη και δίπλα στη Μαρίνα των Μεθάνων. Είναι δενδροφυτεμένο και γύρω γύρω σε αυτό υπάρχει ένας πολύ όμορφος πλακοστρωμένος δρόμος, κατάλληλος για ρομαντικούς απογευματινούς και νυχτερινούς περιπάτους. Στο νησάκι βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και κάποια κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης της κλασικής και αρχαϊκής εποχής. Κάτω από την εκκλησία υπάρχουν ίχνη από τα Κυκλώπεια Τείχη του 6ου αι. π.Χ.

Δίπλα στο νησάκι των Αγίων Αναργύρων, υπάρχει η αμμουδερή παραλία των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια η ακτή που διασχίζει τη Λουτρόπολη των Μεθάνων, μετά από περίπου 1.5 χλμ., καταλήγει στη μεγαλύτερη και πιο τουριστική παραλία της χερσονήσου, τη Λημνιώνα, μια οργανωμένη παραλία με άμμο έξω και βότσαλο και άμμο μέσα στη θάλασσα.

Όλα τα μαγαζιά των Μεθάνων, παραδοσιακά εστιατόρια-ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία-ουζερί, cafe, bar και beach bar βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, με τραπεζάκια μπροστά στη θάλασσα, για όμορφες νύχτες.

Η Λουτρόπολη των Μεθάνων έχει καλή τουριστική υποδομή και μολονότι δεν διακρίνεται για την έντονη νυκτερινή ζωή, υπάρχουν νεανικά στέκια, τα οποία θα σας ικονοποιήσουν απόλυτα.

Τα Μέθανα είναι ονομαστά για τις ιαματικές τους πηγές και τα λουτρά τους, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν πόλο έλξης του ιαματικού τουρισμού. Στα Μέθανα λειτουργούν υδροθεραπευτήρια με θειούχα νερά, φυσικά νερά, χλωρονατριούχα νερά και ραδιούχα νερά.

Στα Μέθανα υπάρχει όργανωμένη και πολύ ασφαλής Μαρίνα για όσους διαθέτουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Παράλληλα τα Μέθανα προσφέρονται για αθλητικές και θαλάσσιες δραστηριότητες, μέσα από το Ναυτικό Όμιλο των Μεθάνων.

Τα Μέθανα αποτελούν ένα θαυμάσιο προορισμό, μία ανάσα από την Αθήνα,
ιδανικό τόπο για οικογενειακές και ασφαλείς διακοπές, στον οποίο μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας
και να αποκτήσετε παράλληλα ευεξία με διαδρομές μέσα σε ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα
να ψυχαγωγηθείτε με ιστιοπλοϊα, όπτιμιστ, κανόε καγιάκ και σλάλομ στο Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων.

Πατήστε για να μεγαλώσει Πατήστε για να μεγαλώσει Πατήστε για να μεγαλώσει Πατήστε για να μεγαλώσει Πατήστε για να μεγαλώσει
Γραφικές εικόνες από την παραλία της Λουτρόπολης των Μεθάνων