ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
       

Α. Με πεζοπορία ή μηχανοκίνητα μέσα γίνονται ημερήσιες εκδρομές και αναβάσεις στα βουνά για να γνωρίσει ο επισκέπτης την ενδοχώρα, το ηφαίστειο, τα αξιοθέατα και τα γραφικά Εκκλησάκια που υπάρχουν στη χερσόνησο, μέσα στο ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου των Μεθάνων.

Σε όλη τη χερσόνησο των Μεθάνων υπάρχει ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπάτιων, 60 περίπου χιλιομέτρων, ιστορικής σημασίας και ξεχωριστής ομορφιάς.

Β. Μπορείτε οδικώς να επισκεφτείτε τα λιμανάκια στο Βαθύ και στον Άγιο Γεώργιο, να κολυμπήσετε, να παίξετε στη θάλασσα και να γευθείτε στα γραφικά ταβερνάκια φρέσκο ψάρι και θαλασσινά από ντόπιους ψαράδες και να πιείτε παγωμένο Μεθανίτικο κρασί.

Γ. Μέθανα - Τροιζήνα - Διαβολογέφυρο: Σε 20 περίπου λεπτά, με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφικό χωριό της Τροιζήνας και το Διαβολογέφυρο που βρίσκεται μετά το χωριό της Τροιζήνας.

Πρόκειται για μια πανέμορφη χαράδρα με άγρια ομορφιά, πλούσια βλάστηση, γεμάτη από πικροδάφνες, αιωνόβια δέντρα και πλατάνια. Στο βάθος της τρέχει ένα μικρό ποτάμι, το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά δημιουργώντας σε ορισμένα σημεία του μικρές λίμνες, ανάμεσα από τεράστια βράχια, στις οποίες κάποιοι κάνουν ακόμη και μπάνιο.

Δ. Μέθανα - Γαλατάς - Πόρος - Αλυκή - Λεμονοδάσος: Μετά από διαδρομή περίπου μισής ώρα με το αυτοκίνητό σας, φτάνετε στο Γαλατά, που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο. Μπορείτε να περάσετε στον Πόρο, μέσα σε 5 λεπτά, με βαρκούλα ή με το μικρό ferry boat.

Διαφορετικά μπορείτε να συνεχίσετε για το Λεμονοδάσος και την παραλία της Αλυκής. Το Λεμονοδάσος είναι μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές, πορτοκαλιές, με πολλά νερά και νερόμυλους. Από ψηλά η θέα που παρουσιάζει το Λεμονοδάσος είναι πανοραμική.