ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
       

Η χερσόνησος των Μεθάνων έχει χαρακτηριστεί περιοχή φυσικού κάλλους και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια της, σε ένα πολύ όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στους λόφους, στις κοιλάδες και στα χαμηλά οροπέδια της.

Στη χερσόνησο των Μεθάνων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και να συνδυάσει την Πεζοπορία με τη μελέτη της μοναδικής Χλωρίδας και Πανίδας της χερσονήσου, να επισκευθεί τους 30 κρατήρες των Ηφαιστείων, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Παραδοσιακά Χωριά των Μεθάνων.

Η χερσόνησος των Μεθάνων είναι διάσπαρτη με Εκκλησίες. Υπάρχουν πολύ αξιόλογες Βυζαντινές Εκκλησίες με θαυμάσιες τοιχογραφίες, παλιές μεταβυζαντινές Εκκλησίες που αποτελούν ιερά εκκλησιαστικά κειμήλια και γραφικά ξωκλήσια από τα πολύ παλιά χρόνια, που προσφέρονται για προσκύνημα στους επισκέπτες.

Επίσης οι βραχώδεις ακτές της χερσονήσου των Μεθάνων προσφέρονται για ελεύθερες καταδύσεις, ψάρεμα με ψαροντούφεκο και ψάρεμα από τα βράχια ή με βάρκα.

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων υπάρχει ο ΝΟΜ ΝΗΡΗΙΣ, στον οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ασχοληθεί στις διακοπές του με την ιστιοπολοϊα και με το "Κανόε Καγιάκ Ήρεμων νερών και σλάλομ".

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων όλο το καλοκαίρι για τους επισκέπτες και τα παιδιά τους διοργανώνονται Αγώνες Ποδοσφαίρου 5Χ5, Πινγκ πονγκ, Βόλευ, Μπάσκετ 3Χ3, Σκάκι και Τάβλι από τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους των Μεθάνων.

Τέλος, τα Μέθανα προσφέρουν από τα πολύ παλιά χρόνια τις Ιαματικές Πηγές τους, προκειμένου οι επισκέπτες να βελτιώσουν την υγεία τους και να αποκτήσουν ομορφιά και ευεξία, κάνοντας παράλληλα οικονομικές και πολυήμερες διακοπές οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.